آقای احسان گیوهکی جوان خوشصدا و مؤفق بروجردی
پنجشنبه, ۲۷ اسفند ۱۳۹۴، ۰۱:۳۵ ق.ظ
آقای احسان گیوهکی
جوان خوشصدا و مؤفق بروجردی
- خودتان را معرفی کنید.
احسان گیوهکی هستم متولد سال 1372 از بروجرد.
- چند برادر و خواهر هستید؟
سه برادر هستیم و یک خواهر. مادرم و پدرم بروجردی هستند.
- دوران تحصیل خود را چگونه گذراندید؟
دوره ابتدایی را در مدرسه امام حسین(ع)، راهنمایی را در مدرسه ثارالله(ع) و دبیرستان را در هنرستان ایران صنعت گذراندم و هماینک دانشجوی ترم دوم رشته IT میباشم. همچنین در کنار دانشگاه، در شرکت نساجی هم مشغول به کار هستم.
- چگونه وارد دنیای خوانندگی و آواز شدید؟
من در خانوادهای کاملا موسیقایی به دنیا آمدم. پدرم، در موسیقی سنتی و اصیل ایرانی استاد هستند و همچنین برادر وسطم مدرس موسیقی سنتی است. من در دوران ابتدایی در مدرسه قرآن میخواندم. وقتی پدر و برادرانم(عبدالعلی و غلامعباس) متوجه صدای خوب من شدند، آموزش موسیقی را نزد برادر وسطم(غلامعباس) آغاز کردم و از سن 15 سالگی ردیفهای موسیقی اصیل سنتی ایرانی را فراگرفتم و پس از آن برای تکمیل کار موسیقی خود نزد استاد باعزم رفته و هماکنون نیز شاگرد ایشان هستم.
- چگونه مداحی را آغاز کردید؟
همانطور که گفتم از دوره ابتدایی قرآن میخواندم. در خلال یادگیری ردیفهای موسیقی سنتی، تا سن 13 سالگی در هیئات زنجیرزنی به مداحی مشغول شدم. از 13 سالگی نیز در هیئت خوزستانیهای مقیم بروجرد مداحی سنتی بوشهری انجام میدهم.
- چطور وارد مداحی در هیئت خوزستانیهای مقیم بروجرد شدید؟
ابتداعا چند سالی را نزد خالهام که در اهواز زندگی میکند، سپری کردم و با مداحی جنوبی آشنایی پیدا کردم و از سال 1385 که پسرعمهام، مهرداد مالکی، هیئت محبین ثامن الائمه را بنیان نهاد، من هم در این هیئت شروع به خواندن مداحی به سبک جنوبی و غالبا بوشهری از مداحان مختلف به ویژه ایمان میرشکاری عزیز شدم.
- توصیه شما به علاقهمندان به موسیقی سنتی چیه؟
کسانی که به این کار علاقه دارند، موسیقی را باید با روحشان تلفیق بدهند. من خود، هنگامی که موسیقی را آغاز کردم، ازسوی پدر و برادرانم مورد حمایت زیادی قرار گرفتم. برادر اولم(عبدالعلی) که حق بسیار زیادی چه در موسیقی و چه در زندگی بر دوشم دارد و با داشتن شغل سنگینش در سمت بازرس اداره کار شهرستان بروجرد، همیشه یار و همراه من بود و همچنین برادر وسطم(غلامعباس) که در این راه از هیچگونه تلاشی برای موفقیت من مضایقه نکرد.
- به کسانی که به مداحی علاقه دارند چه توصیه ای دارید؟
در مداحی و نوحهخوانی اول صدای خوب و دوم احساس حرف اول را میزند. کسی در نوحهخوانی، علیالخصوص نوحهخوانی جنوبی کسی مؤفق میشود که پشتکار و علاقه داشته باشد. همچنین در نوحهخوانی جنوبی، تمرین مداوم و مستمر بسیار مهم و کلیدی ست.
- و حرف آخر؟
تا غبار ره مکتب نکنی سرمه ی چشم / رخصت کرسی استاد معظم مطلب