وبلاگ پوریا مهدوی مقدم

مرجع کامل نوحه های بوشهری و خوزستانی

وبلاگ پوریا مهدوی مقدم

مرجع کامل نوحه های بوشهری و خوزستانی

وبلاگ پوریا مهدوی مقدم

پوریا مهدوی مقدم از استان لرستان - شهرستان بروجرد
----------------------------------------------------
وبلاگی برای نشر نوحه های جنوب کشور
----------------------------------------------------
عزیزانی که مایلند مراسمات مذهبی خود را به بینندگان این وبلاگ اطلاع دهند،به آدرس زیر، مکان - زمان و اطلاعات لازم را ارسال کنند.
در ضمن، اگر عکسهایی هم از همان هیأت ارسال شود،ممنون میشوم.


Porya.borujerd@gmail.com

شماره تماس: 09385616703

آدرس اینستاگرام:
PORYA_BORUJERD
#پوریا_مهدوی_مقدم

آدرس کانال تلگرام:
www.telegram.me/poryarjnews

(((حتما در اینستاگرام و تلگرام ما را دنبال کنید)))
باتشکر
----------------------------------------------------
آدرس وبلاگ اجتماعی پوریا مهدوی مقدم: www.porya-borujerd.ir
-----------------------------------------------------

توضیحات سایت: این وبلاگ تنها جهت نشر و ترویج
نوحه های بوشهری و خوزستانی ساخته شده است.
در واقع این وبلاگ، تنها وبلاگی ست که متن اکثر نو حه هایی را
که در هیچ کجای اینترنت وجود ندارد، در اختیار شما عزیزان
قرار میدهد.
و همچنین، بنده تنها بروجردی هستم که مشغول به
انجام این کار میباشم.
پوریا مهدوی مقدم-بروجرد

دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
پیام های کوتاه
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۱۷ مرداد ۰۰، ۰۸:۳۱ - علیرضا
    ممنون
  • ۸ آذر ۹۹، ۱۸:۴۲ - نیبیرو
    عالی
نویسندگان
پیوندها

در مصاحبه اختصاصی با حاج حبیب چاه‌شوری مطرح شد:

عزاداری بوشهری از قدیمی‌ترین سبک‌های

 عزاداری اسلامی است / سینه‌زنی بوشهری

 منظم‌ترین نوع سینه زنی است




نوحه خوانی و مداحی در استان بوشهر از جایگاه والایی برخوردار است و با شور و هیجان خاصی برگزار می شود مداحان در بوشهر بسیار مورد احترام هستند و در دل مردم جای دارند. این نوع سینه زنی که به سینه زنی بوشهری معروف است، از زمان ناخدا عباس دریانورد شروع شد و در شهرها و استان‌های دیگری چون خوزستان و بندرعباس رواج یافت و حتی به کشورهای عربی مثل کویت و بحرین و شهرهای مثل بصره عراق کشیده شد که با کمی تغییر در این شهرها شاهد آن هستیم. حبیب چاه‌شوری از مداحان به نام و سرشناس بوشهر است. او که یکی از نوحه‌خوان‌های طراز اول استان بوشهر به شمار می‌رود، به صورت اختصاصی با این سایت به گفت و گو نشست و از زندگی حرفه‌ای‌اش گفت.


1 – با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما. لطفا خودتان را به صورت کامل برای خوانندگان سایت معرفی کنید.

- با سلام و خسته نباشید خدمت شما و بینندگان بزرگوار سایتتان. حبیب چاه‌شوری هستم، متولد سال 1361 در استان بوشهر. درحال حاضر نیز کارمند بانک تجارت بوشهر می‌باشم.


2 –آیا شما تنها نوحه‌خوان خانواده هستید؟

- خیر. برادر کوچکتر از من نیز گاها نوحه‌خوانی می‌کند. اما مستمر نیست.


3 – از اولین باری که به نوحه‌خوانی پرداختید برایمان بگویید. چه حسی داشتید و مراسم چگونه برگزار شد؟

- اولین بار در بوشهر از حسینیه شهداء کوی باغ الزهرا(ص) در سالهای 81،82،83 به طور رسمی نوحه‌خوانی را آغاز کردم. آن موقع تقریبا 20 ساله بودم. همانطور هم که میدانید در این سن صدای انسان پخته نیست و به تمرین احتیاج دارد. من هم که از سالها قبل به صورت جدی تمرین صداسازی می‌کردم، در سن 20 سالگی از سوی اطرافیان برای اجرای نوحه در این حسینیه دعوت شدم.

واضح است کسی که برای اولین بار در بُر قرار می‌گیرد، استرس زیادی را متحمل می‌شود. اما من از همان ابتدا با عشق به اهل‌بیت(ع) پا به میدان گذاشتم و هنوزهم که هنوز است با حب به اهل‌بیت(علیهم السلام) نوحه‌خوانی می‌کنم.


چاه‌شوری


4 – اولین نوحه‌ای که خواندید چه بود؟

- اولین باری که پشت میکروفون رفتم و شروع به خواندن کردم، شب 21 رمضان بود. نوحه‌ای را که انتخاب کردم خیلی دوست داشتم و در پی فرصتی برای اجرایش بودم. نوحه "شام دلتنگی‌ست از نو خاک ماتم بر سر است" یکی از نوحه‌های زیبا و قدیمی بوشهری در مقام مولی‌الموحدین حضرت علی(ع) است. آن شب نام علی(ع) را در ذهن و بر لب آوردم و با نام پروردگار نوحه‌خوانی را رسما آغاز کردم و تا الان هم که در خدمت شما هستم، به نوحه‌خوانی ادامه می‌دهم.


5 – بیشتر چه نوحه‌هایی را استفاده می‌کنید؟

- نوحه، اساسا در مقام اهل‌بیت سراییده شده و هیچ یک بر دیگری برتری ندارد. اما من به شخصه بیشتر نوحه "بحر جانبازی شبه پیغمبر جانب میدان شد علی اکبر" را اجرا می‌کنم. جالب است بدانید بیشتر اشعاری که می‌خوانم از استاد موجی هستند. آهنگ‌های استاد خرمایی هم که با روح و جان بوشهری‌ها اجین شده. البته مدتی ست افتخار دارم و از آهنگ‌های مصطفی اکابریان هم استفاده می‌کنم.


6 – از استادان خود بگویید.

- من در این راه از کمک بسیاری از استادان گرانقدر بهره جسته‌ام. اما کسانی که من در جوارشان بوده و آموزش دیده‌ام، استادان: مرحوم رضا صفایی ، مرحوم باقر آرامی، حاج مصطفی گراشی و حاج عبدالحمید دشتی فر بودند. واقعا حضور من در کنار این عزیزان در پیشرفتم نقش محسوس و قابل توجهی داشت. البته باید اضافه کنم که از نوارهای مرحوم کردی زاده و مرحوم شریفیان نیز بهره زیادی برده‌ام.


7 – توصیه شما به مداحان جوان و تازه‌کار چیست؟

- حقیقتا حقیر در جایگاهی خود را نمیدانم که بخواهم توصیه کنم. ولی یک پیشنهاد دارم به جوانانی که به مسئله‌ی مداحی ورود میکنند. کمی سعه صدر داشته باشند. در این زمینه سعی کنند. حتی‌المقدور به بزرگتر ها و پیشکسوت ها احترام بگذارند و مراتب پیشرفت را طی کنند. یعنی پله‌های ترقی را پله پله طی بکنند و از لحاظ موسیقایی خودشان را قوی کنند. شناخت گام و ریتم و اهنگ ودستگاه‌ها وبعد کم کم روی صدای خودشان کار بکنند. من فکر می‌کنم این بهترین پیشنهادی ست که میتوانم به مداحان جوان داشته باشم.


8 –درباره مراحل آغاز عزاداری در بوشهر هم مختصر توضیحی مرحمت بفرمایید.

- مراسم عزاداری در بوشهر، ازقدیمی‌ترین سبک‌های عزاداری در خاورمیانه است. این نوع عزاداری با دیگر نقاط کشور فرق‌های بسیاری دارد. قسمت‌هایی از عزاداری بوشهری تنها مختص به بوشهر و جنوب کشور بوده و در هیچ کجا اجرا نمی‌شود. شروع عزاداری در بوشهر با پامنبری است. پس از اتمام آن روضه‌خوان شروع به خواندن روضه می‌کند و سپس نوبت به دمام‌زنی می‌رسد. پس از پایان‌یافتن این مراحل، نوبت به سینه‌زنی می‌رسد. سینه‌زنی، خود به تنهایی شامل دو بخش است. بخش اول را پیش‌خوان آغاز کرده و چند نوحه دوضرب می‌خواند تا برهای اول تا حداقل بر سوم تشکیل شود. سپس نوبت به نوحه‌خوان اصلی می‌رسد. او نیز با خواندن چند نوحه دوضرب و چند نوحه واحد، عزاداری را به اتمام می‌رساند.


چاه‌شوری


9 –شما تا به حال پیش‌خوان بوده‌اید؟

- پیش‌خوانی نیز یکی از ارکان اصلی و عناصر مهم تشکیل‌دهنده مراسم عزاداری در بوشهر است. من به شخصه تا به حال افتخار پیش‌خوانی را نداشته‌ام و از ابتدا با عنوان نوحه‌خوان اصلی فعالیت کرده‌ام.


10 –فلسفه دایره‌واربودن برهای سینه‌زنی و ایستادن نوحه‌خوان در وسط آن چیست؟

- این مسئله را می‌توان از سه منظر نگاه کرد. یکی از ریاضی است. همانطور که میدانیم دایره در علم هندسه، کامل‌ترین و منظم‌ترین شکل است. به همین دلیل نظمی که در سینه‌زنی بوشهری وجود دارد، در هیچ جای کشور نیست. دلیل دوم، از بعد فنی است. مهمترین بخش دایره، مرکز آن است. کسی که در مرکز دایره می‌ایستد، بر همه طرف آن اشراف کامل دارد. همچنین صدای نوحه‌خوان به صورت مساوی به همه جای دایره پخش می‌شود. دلیل آخر نیز، دلیل معنوی و اعتقادی آن است. در بوشهر عقیده بر این است که عزاداران همچون طواف خانه‌ی کعبه و یا گردیدن به دور حرم معصومین(علیهم‌السلام) و همچنین خم شدن به سمت پایین قصد عرض ارادت به ساحت مقدس صاحب عزا دارند. 


11 –از شما به خاطر این گفت و گو سپاس‌گزارم. اگر صحبت پایانی مانده‌است، در خدمتیم.

- از شما تشکر فراوان دارم. امیدوارم سایت وزینتان روز به روز پر رونق‌تر و راهتان هموار باشد. از بینندگان ساتتان نیز به خاطر خواندن این مصاحبه تشکر و قدردانی می‌کنم. امیدوارم مروای همه ی عزیزان همه سالها باشد. ان‌شاءالله

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی